TESOUROS AGOCHADOS (2): O
CON DA CABALARIA
Fotos: Marcos Castro
No cumio do Con da Cabalaria |
Datos técnicos do roteiro |
Despos do "esforzo" baixamos por un vial aglomerado que nos devolveu en apenas un cuarto de hora a Lores por Freixeiro, momento que aproveitamos para visitar fonte do Laboriño (non apta para o consumo humano), co seu pozo e lavadeiro esquecidos. Mais antes, poidemos dar con outro tesouro engadido ligado ao Con da Cabalaria, e que nos descubrira Suso Seijas no cumio, que nos ensinara arriba como abalar a pedra, e que nos convidaba a degustar en adega o seu "Con da Cabalaria", un Rías Baixas selecto, da que envasa tan só 2.000 botellas, albariño elaborado a partir do da uva da Cabalaria cultivada con mimo a 257 metros de altura.
Na eira da adega O Parral para degustar o "Con da Cabalaria" |
Suso Seijas co seu "Con da Cabalaria" |
E unha recomendación para o lector: non deixes de pasar por esta adega para degustar os seus viños in situ, baixo a parra dunha eira coidada ao detalle, e acompañando o viño coa tapa de quenda que serve na casa. Marabilloso! No o perdas antes de que se vaia o verán. Un roteiro que nos deu unha lección engadida: que por enriba de paixase, resulta ainda máis abraiante a xente de Meaño. Foi roteiro en boa compaña para rematar cun adegueiro entrañable, e mellor persoa, que nos fai valorar o xente coa que compartimos Meaño.
Este era o o "Second Date" dos roteiros de verán. No tinteiro, queda o último do ciclo que che presentaremos nos días vindeiros. Convidámoste. Coñece connosco.
GALERÍA DE FOTOS
Baixando cara a Freixeiro, con Lores e Meaño ao fondo |
O roteiro do dromedario, que así bautizamos aio final |
No alto de San Bieito antes da saída |
Na subida cara o alto de Lores |
Preparándose para almorzar ao pe do Con da Cabalaria |
Tapa de callos na adega O Parral (Lores) |
Foto de época para os sendeiritas: así era o lavadeiro da fonte do Laboriño en 1992 |
No hay comentarios:
Publicar un comentario